Ben jij benieuwd hoe en waarom steeds meer opleidingsinstituten kiezen voor de inzet van E-learning animatie video’s?

Steeds meer organisaties en opleidingsinstituten kiezen voor de inzet van E-learning animatie video’s om hun studiebeleid en complexe leerstof over te brengen op cursisten, leerlingen, docenten en ouders. Ook krijgen we steeds meer opdrachten om met behulp van animatie video’s, gerichte campagnes op te zetten om nieuwe cursisten en studenten te werven.

Het is geen geheim meer dat video vandaag de dag één van de populairste middelen is om de aandacht van je doelgroep te vangen en dat geldt zeker voor de jongere generatie.

Waarom E-learning animatie video’s zo veel beter werken dan traditionele lessen met enkel tekst en afbeeldingen?

1. E-learning voldoet aan ieders behoeften

Een leermethode met behulp van E-learning video is voor iedereen het meest geschikt. Deze digitale revolutie heeft geleid tot opmerkelijke veranderingen in de manier waarop lesstof wordt benaderd, geconsumeerd, besproken en gedeeld. Een E-learning video kan door iedereen worden bekeken op het moment dat het hen uitkomt. Afhankelijk van hun beschikbaarheid en comfort.

2. Lesstof wordt nooit gemist en kan onbeperkt terug bekeken worden

In tegenstelling tot klassikaal onderwijs, heeft de cursist of student met E-learning video’s onbeperkte toegang tot de lesstof. Dit is vooral nodig op het moment van revisie of bij de voorbereiding op een examen. Als bij de traditionele vorm van leren, de student of cursist de lezing niet kan bijwonen, moeten ze zich zelfstandig op dat onderwerp voorbereiden; Met E-learning video’s kunnen de lezingen gemakkelijk gevolgd worden waar en wanneer je maar wilt.

3. Makkelijk te bewerken inhoud

Een belangrijk voordeel van E-learning video’s is dat het ervoor zorgt dat u gemakkelijk en aanzienlijk goedkoper wijzigingen kunt doorvoeren in de inhoud van de video. Hierdoor heeft de leerling of cursist toegang tot bijgewerkte inhoud wanneer hij maar wil. Zo kun je ervoor zorgen dat de lessen altijd up to date zijn.

4. Snelle levering van lessen

Studeren met E-learning video’s heeft als voordeel dat de cursisten en studenten in vergelijking met de traditionele lesmethodes, relatief snel door de lesstof heen kunnen. Hierdoor kan de tijd die nodig is bij traditioneel leren, worden teruggebracht tot ongeveer 25% tot 60%. Onderstaand vindt u een aantal redenen die bij kunnen dragen aan deze reductie in tijd:

7. Effectiviteit

Studeren met behulp van E-learning video’s heeft een positieve invloed op de effectiviteit van een organisatie. Het maakt het voor de student of cursist erg gemakkelijk om de inhoud van de lesstof te begrijpen en te verteren:

  • het resulteert in verbeterde scores op certificeringen, tests of andere soorten evaluatie.
  • Het zorgt voor een hoger slagingspercentage.
  • Verbetert het vermogen om nieuwe processen of kennis te kunnen implementeren.

8. Minder impact op het milieu

Omdat het een papierloze manier van leren is, beschermt het in hoge mate het milieu. Uit een onderzoek naar “studeren met behulp van E-learning video’s” blijkt dat de programma’s die afstandsonderwijs bieden ongeveer 90% minder stroom verbruiken en 85% minder CO2-uitstoot genereren dan studeren volgens de traditionele methoden.

Conclusie

Vanwege de vele voordelen die leren met behulp van E-learning video’s oplevert, is deze vorm van lesgeven behoorlijk populair en gewaardeerd onder studenten, cursisten en docenten over de hele wereld en View Glue ziet deze trend de komende jaren alleen maar groeien.

Wil je graag jouw initiatief bespreken met een van onze medewerkers of een offerte op maat ontvangen?

Neem dan direct contact op.

Ja, ik wil direct de brochure met prijzen en mogelijkheden ontvangen!

STUUR MIJ DE BROCHURE

Al meer dan 1000 tevreden opdrachtgevers, waaronder…

Bekijk Ons Werk

Alle uitleg animatie video’s die wij produceren zijn volledig handgetekend en uniek.

ICI Paris XL

Next step 24

Zzp Servicedesk

Omix Kompas

SOA People - CFO

Soa People - Delivery Manager

Kruidvat

GGD

Bekijk volledige portfolio

Contact
Opnemen

Wil je liever eerst iemand spreken, of heb je een vraag? Aarzel dan niet, en neem direct contact met ons op.
010 316 60 16
Info@viewglue.com
Essebaan 13-19
2908 LJ Capelle a/d IJssel
We horen je graag!

"*" geeft vereiste velden aan