Goedkoop een Animatievideo laten maken?

Wanneer je denkt aan het laten maken van een animatievideo, zal je zoektocht naar de ideale producent waarschijnlijk starten met het vergaren van informatie online. Vaak is de eerste vraag dan ook; “Wat kost het om een animatievideo te laten maken? Gauw genoeg zul je dan ook merken dat de prijzen sterk uiteen kunnen lopen en wanneer je totaal geen idee hebt van de processen, zul je in veel gevallen waarschijnlijk ook even schrikken van de meeste prijzen.

Waarom kun je bij sommige aanbieders goedkoop een animatievideo laten maken terwijl je bij andere soms wel 3 of 4 keer meer moet afrekenen? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Het heeft allemaal met de uren die in de productie gestoken worden en het afwerkingsniveau wat je daarvoor terugkrijgt. Maar let wel op. Want net als in veel gevallen van retail, geldt ook in deze markt dat sommige aanbieders een standaard product aanbieden tegen een premium prijs.

Wanneer je dus goedkoop een animatievideo wil laten maken, doe je er goed aan om je een beetje in de productieprocessen de verdiepen. Wat is er allemaal bij de productprijs inbegrepen? Veel aanbieders starten met een laag prijskaartje om je te binnen te lokken en laten je vervolgens bijbetalen voor elke optie die vaak bij de in eerste instantie duurder ogende concurrent standaard inbegrepen is.

Is het werk op maat gemaakt, of worden er template illustraties gebruikt? Neem altijd even een kijkje in de showreel van de aanbieder om te controleren hoe uiteenlopend de stijlen zijn. Als het veel van hetzelfde is, is de kans groot dat er veel template materiaal gebruikt wordt. Dit is dus een goedkopere manier van produceren en de prijs zou dus ook niet aan de bovenkant van het spectrum mogen liggen.

Als laatst is er natuurlijk het overduidelijke kwaliteitsverschil. Je kunt natuurlijk goedkoop een animatievideo laten maken wanneer je geen voorkeur hebt in het niveau van afwerking, je niet betrokken wilt zijn bij het proces en niks geeft om een unieke uitstraling.

Ze zeggen wel eens; “goedkoop is duurkoop”, in dit geval is goedkoop eigenlijk “slim koop”. Als je je goed oriënteert en let op de service en het product van de verschillende aanbieders. Is het redelijk gemakkelijk om precies te zien welke aanbieder jou het meest voordelig in al je behoeften kan voorzien. Zo betaal je dus nooit teveel. Op deze manier kun je dus echt goedkoop een animatievideo laten maken!