Ik wil een animatie maken, hoe werkt dat?

View Glue kan natuurlijk jouw animatie maken, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden om je in je behoefte te voorzien.

Laten we beginnen met de manier waarop wij een animatie maken. Ons proces bestaat uit 4 stappen…

Oriëntatie en Mogelijkheden

Allereerst laat je ons uitgebreid weten wat je wilt, waarom je het wilt en wat je met de animatie wilt bereiken. Het is natuurlijk ook goed om te weten welk budget je wilt en kunt spenderen aan je initiatief.

Wanneer de wensen en doelstellingen bij ons duidelijk zijn, kunnen we samen de uitvoermogelijkheden bekijken. Wil je gewoon simpelweg wat informatie overbrengen en is het niveau van uitvoer van de animatie daarbij dan ook niet van belang. Of wil je juist dat wij een animatie maken van hoogstaande kwaliteit die de kijkers versteld zal doen staan?

Afhankelijk van het antwoord op de bovenstaande vraag komen we samen op 1 van onze 3 standaard pakketkeuzes uit waarin wij doorgaans de animatie maken. Het proces in al onze pakketten is nagenoeg gelijk en door de transparante all-in prijs kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Script Creatie

Nu je een helder beeld van de kosten en de uitvoermogelijkheden gekregen hebt en ons de animatie wilt laten maken. Beginnen we met het opstellen van het script. Dit is tevens de belangrijkste fase van iedere animatie video. Het script is immers gevuld met de informatie die je wilt overbrengen en moet dus kort en krachtig zijn, maar wel doordringen tot de kijker.

De kunst van een sterk script is dat naast het gebruik van het gesproken woord, ook de kracht van het getoonde beeld gebruikt wordt. Dit samenspel zorgt voor een dynamische animatie video die bij de kijker blijft hangen.

Storyboard Creatie

Voor we de animatie maken, is het van belang dat je een goed beeld hebt van hetgeen in de video staat te gebeuren. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je (als je daar behoefte aan hebt) zelf de regie in handen nemen. Om onze ideeën zo helder mogelijk over te brengen, maken we daarom gebruik van een storyboard. Dit storyboard is als het ware een stripverhaal die precies laat zien wat er per scène in de animatie af zal gaan spelen en welke details in de video voor zullen komen.

Animatie Maken

Het script en de verhaallijn zijn nu duidelijk en we kunnen dus eindelijk de animatie maken. Ons team van deskundige animatoren zal zorgvuldig beeld voor beeld het verhaal uit het storyboard om gaan zetten in een vlotte en dynamische animatie video en deze desgewenst voorzien van audio en sound effects. Na oplevering is je animatie direct klaar om ingezet te worden.

Nu dat je weet hoe wij een animatie maken, ben je misschien nieuwsgierig welke mogelijkheden er nog meer zijn?

Je kunt bijvoorbeeld ook zelf een animatie maken. Als je een beetje creatieve aanleg hebt en wat uren van je tijd kunt investeren, zou je kunnen kiezen voor een van de vele “doe het zelf” oplossingen online.