Zelf een animatiefilmpje maken?

Je bent bekend met de kracht van animatiefilmpjes? Je hebt niet direct de budgetten die benodigd zijn om deze door een professionele animatiestudio te laten maken, maar je bent creatief, hebt tijd genoeg en best handig met computers? Dan kun je het zelf maken van je eigen animatiefilmpje in overweging nemen.

Er zijn inmiddels vele aanbieders die de zogeheten “doe het zelf template video’s” online aanbieden. Hierbij kun je voor een relatief lage prijs, zelf de benodigde beelden en geluiden aanschaffen vanuit een database en deze in de bijgeleverde online tool zelf in elkaar knutselen.

Hou er wel rekening mee dat je nog steeds zelf het script zult moeten maken en opnemen en dit is juist het belangrijkste element van ieder uitleg animatiefilmpje. Als het script niet sterk opgemaakt is en de stem-artiest niet kan overtuigen, kan dit het hele animatiefilmpje verpesten. De kijker zal dan namelijk veel eerder geneigd zijn om weg te klikken.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is natuurlijk dat de meeste mensen die zelf een animatiefilmpje maken, niet in de buurt komen van het talent en de ervaring die de producenten van de gespecialiseerde bedrijven hebben. Je eindproduct zal er in 9 van de 10 gevallen, ongeacht je harde werk en toewijding, altijd als een minder dynamische dertien in een dozijn video uit gaan zien. Dus wanneer je echt het verschil wilt maken online is dit waarschijnlijk niet de beste keuze.